Dumpeprocenter og Beståelsesprocenter

Tilmeld dig vores næste hold

Vores beståelsesprocent i teori pr. 01.02.2024 –  89,0%

Beståelsesprocent for Nordsjælland er lidt over 60%   kilde: Færdselsstyrelsen

Antal elever
i alt
Bestået
1 gang
Bestået
2 gang
Bestået
3 gang
Bestået
4 gang
Bestået
5+ gang
493 439 36 13 2 3
100% 89,0% 7,3% 2,6% 0,4% 0,6%

Vores beståelsesprocent til den praktiske prøve pr 01.02.2024  – 74,2%

Beståelsesprocent for Nordsjælland er lidt over 60%   kilde: Færdselsstyrelsen

Oversigten viser hvilket forsøg eleverne er bestået i og hvor mange ekstralektioner vores elever bruger i snit.

Antal elever
i alt
Bestået
1 gang
Bestået
2 gang
Bestået
3 gang
Bestået
4 gang
Bestået
5+ gang
Ekstra
lektioner
493 366 89 23 9 6 GENNEMSNIT
100% 74,2% 18,1% 4,7% 1,8% 1,4% 8,2   (3-5 køreture a 90 min)

Datagrundlag (opdateres årligt d 30.06)

Hvis du ønsker at se datagrundlaget for hvordan statistikken er regnet ud, så kan du downloade “Datagrundlag for vores prøvestatistik” (pdf version sidst opdateret 30.06.23)

Dumpeprocent på de elever der har skiftet til os, fra andre kørelærere/køreskoler:

Vi fører ikke statistik over elever vi har fået fra andre skoler. Fælles for de fleste er at de ofte ikke har fået den undervisning de skulle have og derfor kræver megen ekstra undervisning.  Et kvalificeret gæt er mellem 12 og 20 ekstralektioner – for det er ofte mere eller mindre forfra.

Vores beståelsesprocent er KUN de elever der er startet og sluttet deres forløb hos os

Hvordan foregår det hos os?

Hos os ved vi nogenlunde hvor mange timer en elev har brug for når vi når til de sidste køretimer i lovpakken. Derefter vejleder vi eleverne og fortæller ærligt hvor mange ekstralektioner vi minimum mener de skal bruge for at klare køreprøven i første forsøg. Læs mere om ekstralektioner her og læs om krav for at komme med til prøve vest for Storebælt her

Nogle har brug for 1-2, andre mikropakken på 6, nogle den lille pakke på 10. Nogle starter med den store pakke på 20 lektioner, og så gør vi først status når de 20 lektioner er kørt.  Behovene er vidt forskellige.

Det er ikke et nederlag at have brug for 6 lektioner eller 10 eller 20. Det eneste der tæller er at blive dygtig nok til at føre 1,8 ton metal i bevægelse uden at skade nogen.  Det er kun det det handler om. Ikke om man er bedre end kammeraterne eller bedre mor og far der klarede det med 4 lektioner dengang hvor man også gik barfodet i 1,5 m. sne for at komme i skole 🙂

Pointen er – vi sender ikke nogen til prøve (hverken teori eller praksis) uden at vi mener de er forberedte – det er os der bestemmer om i er gode nok, for det er os der kan vurdere det!

Kort sagt – der er en god grund til at vores beståelses/dumpeprocent er så meget bedre end gennemsnittet!!

Forstå dumpeprocenter og beståelsesprocenter!

Ca 60% af alle elever består deres teoriprøver og køreprøver i Nordsjælland (2023 tal) De 60% er et gennemsnit fra Hillerød, Helsingør og Frederikssund.  Hillerød er  langt den sværeste hvad angår køreprøver, så tallet for praktiske prøver på dette prøvested er nok tættere på 50%

Der er håbløst dårlige beståelsesprocenter i Nordsjælland fordi eleverne for lov til at gå til prøve uden at være forberedte – det er de enkelte køreskoler der lader dem gå op på den facon!! Skoler der skilter med få ekstralektioner er også dem der er med til at holde gennemsnittet så lavt. Tingene hænger sammen så nye elever skal være kritiske!!

Det første af spørgsmål en elev skal stille er derfor:

  • “hvad er køreskolens dumpeprocent/beståelsesprocent ved praktiske/teoretiske prøver?” – og må jeg se jeres data for det????

hvis skolen ikke har tallet på hånden og frivilligt siger “nu skal du bare se her” – så være kritisk. Det er dig der betaler i sidste ende!!

….men man må ikke nøjes med det spørgsmål!! 

Det næste spørgsmål er derfor:

  • Alle elever er forskellige – hvad gør i for at sikre at man er klar til teoretiske og praktisk prøve så man har max chance for at bestå?!

En kørelærers fineste opgave er at få en elev igennem i første forsøg med så få timer som mulig. Det kaldes professionel stolthed!  MEN!!!! – en kørelærers vigtigste opgave er at være dommer over, om en elev er klar. Hvis eleven ikke har max chance for at bestå skal eleven ikke til prøve!! Så simpelt bør det være.

Nogle kørelærere ejer ikke skam i livet og lader elever køre uden der er behov for det – men 90% af os er ærlige reelle undervisere der vil vores elever det bedste – uden fusk!

Få ekstratimer
8 +/- 2 er et fair snit at gå ud fra. Oplyser skolen mindre end det – forlang at se deres data!!
Stol aldrig på tal der virker “for gode”

Høj beståelsesprocent

(over 70+%)

Dygtige lærere/dygtige elever

Etisk forretningsmodel

 

Gråzone

(beståelsesprocent 60-69)

Ikke særlig godt men heller ikke direkte dårligt. Det går ud over eleverne hvis de bliver sendt til prøve for hurtigt så det skal med i overvejelserne om det er et sted man vil satse på

 

Lav beståelsesprocent

(under 60%)

Et scenarie der primært vil opstå hvis eleverne forlader skolen efter 1. prøve og tager forløbet færdig et andet sted. Det er ikke et godt tegn

 

Mange ekstratimer
10 eller derover i gennemsnit

Høj beståelsesprocent

(over 70+%)

Kørelærer der tjener mange penge på at give timer der ikke nødvendigvis er brug for

 

eller…

 

Kan have mange elever med høj alder, sprogvanskeligheder eller mentale diagnoser. I så tilfælde er mange timer helt fint!

 

 

Gråzone

(beståelsesprocent 60-69)

Ikke særlig godt men heller ikke direkte dårligt. Det går ud over eleverne hvis de bliver sendt til prøve for hurtigt så det skal med i overvejelserne om det er et sted man vil satse på

 

Lav beståelsesprocent

(under 60%)

Kørelærer der lader eleven dumpe i stedet for at give de nødvendige ekstra timer og så tjener RIGTIG mange penge på at sælge mange timer bagefter.

 

Sådan et sted skal man holde sig langt væk fra!

 

Vigtigt! Enkelte skoler er specialiseret i elever med særlige behov (ADHD, angst og lign.)  De vil næsten altid have et meget højere antal ekstralektioner. Har du særlige behov der stiller særlige krav til din kørelærer, så glem alt om dumpeprocent og ekstralektioner! Så fokuser på det der er vigtigt – at blive god. 

Tilmeld dig næste hold her!

link
Skriv til os

+45 31 51 24 97