Forløb til kørekort – sjove 12 uger af dit liv 🙂

Ved lov er der fastsat standarder for hvordan din køreundervisning skal forløbe. Det betyder at der er nogle helt specifikke ting du skal igennem i en helt specifik rækkefølge, før du kan få lov til at gå til hhv. teoriprøve og køreprøve. Disse ting gennemgår vi kort her.

Når du har tilmeldt dig et hold Smiley Køreskole, så starter du med – ASAP – at få taget et lovligt pasfoto og bestille tid hos din læge til en lægeerklæring. Sørg for at få tid med det samme så du kan have din lægeerklæring med første gang du skal til teori. Husk at tage pas-billedet med når du skal til lægen!

Samtykkeerklæring til kørekort

Du SKAL være mindst 16 og 9 måneder når du starter, men er du yngre end 18 skal du starte forløbet derhjemme med at præsentere dine forældre for en ”samtykkeerklæring” som de skal underskrive. Det betyder at dine forældre (begge 2 -uanset om de er skilt eller stadig bor sammen) er ok med at du går i gang med at tage kørekort.

Her kan du hente Samtykkeerklæringen

Samtykkeerklæring skal du have med, sammen med lægeerklæringen, første gang du møder til teori.

Kørekort i Hillerød, Smiley Køreskole kørelærer

Køreundervisning, Teoriprøve & glatbane

Inden vi slipper dig løs på vejene i selskab med din kørelærer, skal du først have 4 gange teori. Her lærer du om alle de ting du skal vide for at kunne starte sikkert i trafikken.

Efter første teoritime men inden gang nr. 4 kommer du på manøvrebane. Vi bruger banen ude i Lynge for den er lige i nærheden og forholdene er fine. Vi mødes 3 og 3 og kører derud og manøvrebanen varer ca 4,5 time inkl transport frem og tilbage. Her lærer du det mest basale om betjening af bilen så du kan køre din kørelærers bil nogle dage senere.

Efter 4. teorigang skal du endelig ud på første tur på vej. Derefter følger et forløb hvor praksis skal følge teori. Dvs. hvis du ikke har været til teori kan du ikke komme ud at køre og hvis du ikke har været ude at køre, så kan du ikke få godkendt næste teoritime. Det er vildt dyrt i ekstralektioner hvis du bliver væk fra teori, så undgå det!

I løbet af de efterfølgende 3 uger deltager du i 6 teorimoduler efterfulgt af praktisk kørsel. Efter de 3 uger har du prøvet kræfter med både bykørsel, landeveje, motorveje, parkering, langsomme manøvrer og mørkekørsel.

Efter 11. og sidste obligatoriske teorigang kommer glatbanen, hvor du – sammen med max 5 af dine holdkammerater – bliver kørt til glatbanen og har en super sjov dag.

Nu er du nået så langt som til teoriprøven. Teoriprøve kan godt ligge før din glatbane men skal ligge efter din sidste teori.

Køreprøven

Når du har bestået din teori skal du køres klar til køreprøve. Nogle få kan nøjes med lovpakken alene. Alle andre (vi snakker omkring ca 95%) skal have nogle ekstratimer for at blive klar. Hvad du mindst skal bruge, for at blive klar, får du at vide af din kørelærer.

En kørelærers fineste opgave er at få en elev klar med så få timer som eleven har talent til. Men den vigtigste opgave, der overskygger alt andet, er at kørelæreren afleverer en sikker ny-billist til køreprøven. Stol på, at det antal lektioner du får at vide, er det minimum der skal til for at du kan overbevise de sagkyndige om at du skal have kortet. De sagkyndige kan nemlig godt se forskel på elever der tager chancen kontra dem der har gjort indsatsen. Husk det er meget billigere at bestå!

Læs mere om vores pakker samt betalings muligheder.