Generhvervelse af kørekort

Hvis du har mistet dit kørekort – enten som følge af en hastighedsforseelse eller fordi du har kørt med alkohol eller narko i blodet – så kan vi hjælpe dig med at generhverve det. Proceduren er heldigvis rimelig simpel.

Ubetinget frakendelse

Ved en ubetinget frakendelse er et første skridt at ansøge om at få dit kørekort igen.

Det betyder at du 4-5 md før din frakendelse udløber henvender dig til Smiley Køreskole. Her får du en nøjagtig vejledning i hvordan du ansøger om at få dit kørekort igen på borgerservice.

Hvis du har fået frakendelsen pga. spirituskørsel eller narko kørsel, så skal du deltage i ANT kursus inden du kan generhverve dit kørekort.

Tilmelding til ANT kursus i Hillerød gør du HER

Ubetinget frakendelse af Kørekort Hillerød

 

Når du har fået godkendt din ansøgning på borgerservice og evt har deltaget i ANT kurset, så kan vi booke teoriprøve til dig. Det kan jf. de nuværende regler tidligst ske 3 md. før din frakendelse udløber.

Teoridelen er langt det sværeste at bestå når man er erfaren bilist, så du skal træne meget intensivt for at klare prøven. Vær omhyggelig med at læse op på det materiale du har fået adgang til og tag evaluerende prøver.

Tag mange mange mange evaluerende prøver. En teoriprøve er ikke ulig enhver anden eksamen. Jo mere du træner jo mere sikker bliver du på at bestå. Du skal op efter samme vilkår som nye bilister, dvs. max 5 fejl på 25 billeder.

Hvis du dumper din teoriprøve, så skal du betale nyt prøvegebyr og tage en ny teoriprøve.

Vi sender dig ikke til teoriprøve før vi kan se du har en chance for at bestå. Alt andet er spild af dine penge. Vi ved hvad der kræves, så stol på at vi vejleder dig efter bedste overbevisning.

Når teoriprøven er bestået, så booker vi en køreprøve til dig, og et par dage før får du en køretur på 2 lektioner i den bil du skal til prøve i. Hvis dit kort har været frakendt i lang tid, er det muligt vi anbefaler dig at køre mere end denne ene tur.

Den praktisk prøve kan tidligst blive afholdt 1 md før din frakendelse udløber.

Til den praktiske prøve har politiet vanligvis afsat 60 min. men det er meget sjældent at den varer så længe. Den sagkyndige skal se om du kan køre bil på betryggende vis og hører dig i noget om bilens teknik som vi naturligvis har undervist dig i før prøven.

Når du består får du udstedt et midlertidigt kørekort, og det rigtige vil blive tilsendt til dig inden for få uger.