Hvis du har mistet dit kørekort UBETINGET– enten som følge af en hastighedsforseelse eller fordi du har kørt med alkohol eller narko i blodet – så kan vi hjælpe dig med at generhverve det. Proceduren er heldigvis rimelig simpel.

Hvordan kommer du igang

Du har en gang for længe siden fået et brev i din e-boks der giver dig en frist for hvornår du må påbegynde generhverv for at få dit kørekort igen. Den frist skal du have styr på for du må ikke begynde for tidligt. Normalt er det 3 md. før dommens udløb.

Step 1:

Først tilmelder du dig til generhverv hos Smiley Køreskole og får en faktura for vores del af forløbet. Ved betaling af den faktura får du adgang til teoriundervisningsmaterialerne. Så har du rigtig god tid til at træne – så rigelig tid at du burde flyve lige gennem teori når den tid kommer 🙂

Step 1,5: For dig der mistede kortet pga. sprut/narko

Hvis du har mistet kørekortet pga. alkohol/narko – så er dit første skridt at melde dig til et ANT kursus på kommunen og gennemføre det. MEN!! – tidligst 3 måneder før din dom udløber med mindre du har indgået aftale om alko-lås.  Tilmelding til ANT kursus i Hillerød gør du HER (det koster dig 3200,- kr. pr 1.12.2022)

Step 2

Når du er nået fristen (og evt. har gennemført ANT kursus) – så spurter du op på borgerservice med brevet (og evt ANT beviset). Der opretter de din ansøgning om kørekort, der bliver sendt til Færdselsstyrelsen til godkendelse.  Samtidig betaler du staten 890,- kr. for at få lov at gå til prøve!!

Så sætter du dig ned og venter….. tålmodigt…. i LAAAAAAAAAAAAAAANG tid….. rigtig rigtig lang tid…. og et par måneder senere har Færdselsstyrelsen fået fingeren ud, og så får du brev i e-boks om at du er godkendt.

Så enten ringer du til borgerservice eller tager derop igen, for at sikre dig at du har fået din godkendelse i bookingsystemet.  Så er du klar til at få booket teoriprøve og så ringer du til os med det samme!

Step 3:

Så tjekker vi hvor meget du har øvet dig i de systemer vi har givet dig adgang til. Hvis du har været flittig, får du en prøve med det samme. Er du stadig på 0 – så får du besked på at du godt må få en prøve men at du med 99% sikkerhed dumper og at vi anbefaler dig at øve dig!!

Teoridelen er langt det sværeste at bestå når man er erfaren bilist, så du skal træne meget intensivt for at klare prøven. Vær omhyggelig med at læse op på det materiale du har fået adgang til og tag evaluerende prøver. Tag mange mange mange evaluerende prøver.

Vi har lavet en vejledning i hvordan du bedst består din teoriprøve

En teoriprøve er ikke ulig enhver anden eksamen. Jo mere du træner jo mere sikker bliver du på at bestå. Du skal op efter samme vilkår som nye bilister, dvs. max 5 fejl på 25 billeder.

Lad være med at tro det er lige til – det er det IKKE!!!! Vi har haft generhververe der troede de kunne det hele på den halve tid – det koster 890,- kr hver gang man bilder sig selv det ind!

Du kan i det mindste ikke miste kortet af at dumpe – men det er vildt ærgelige penge.

Praktisk prøve

Så kommer du til køreprøven, og hvis du består den, så har du generhvervet dit kørekort. Inden da får du 2×45 minutters køretur, dvs vejledning i hvad du bestemt ikke skal vise de sagkyndige af dårlige vaner samt træning i de tekniske spørgsmål til køreprøven.

Har du været uden kørekort i lang tid, så anbefaler vi ind i mellem en rutinepakke på 3 køreture. Prisen for at dumpe er ca. den samme som 6×45 minutters intensiv træning. De penge er godt givet ud.

Vejledning i hvordan du består din køreprøve og se pris på generhverv af kørekort

Inden du tilmelder til generhverv er det ligeledes vigtigt at du læser vores guide til refusion hvis forløbet afbrydes undervejs.

Tilmeld til generhverv af kørekort her

Ubetinget frakendelse af Kørekort Hillerød