Som kørelærere får vi ofte en masse spørgsmål. De fleste kan du finde svar på her:

Kan jeg skifte til jer og komme hurtigere til køreprøve?

Ja og nej….måske. Fakta er at der er svinelang ventetid på køreprøver øst for Storebælt.  MEN – hvis du gerne vil skifte kørelærer og kun mangler køreprøven OG er villig til intensivt at køre de antal lektioner vi anbefaler dig – så kan det være du bliver tilbudt at komme til køreprøve vest for storebælt.

Det er dyrere, for der er et tillæg for turen, men du kommer hurtigere til prøve. Alle elever der kvalificerer bliver tilbudt at komme afsted – så hvis du er parat til at smide tid og kørsel efter det, så kan du måske komme afsted inden for kort tid…. måske 🙂

Hvorfor reklamerer i ikke med en “lovpakke” – det gør alle de andre skoler! Er i så dyrere end de andre?

Nej det er vi absolut ikke. Du kan nemlig ikke få dit kørekort med en “lovpakke” Du er nødt til – ud over lovpakken – også at betale for et førstehjælpskursus, et gebyr til staten og en køreprøve for at få kørekortet. Vi synes ikke det giver mening at sælge dig en ydelse, der ikke kan give dig et kørekort. Vi synes det er dybt uetisk at sælge dig noget billigt, for så at give dig en masse udgifter bagefter.  Derfor kommer vi aldrig til at sælge en “lovpakke” men kun fulde pakker, der rent faktisk er den rigtig pris på et kørekort 🙂

Læs evt. lidt om hvor dyrt det er at tage kørekort rundt om i landet. Artikel om priser

I har køreskole flere steder – hvor skal jeg møde op til teori?

Vi har både køreskole i Græsted og i Hillerød. Vi kører typisk et hold således at der fx. om mandagen er teoritimer på køreskolen i Græsted og om tirsdagen er der tilsvarende teori i Hillerød. Hvis du gerne vil tage dit kørekort i Græsted, så vælger du bare “Teori i Græsted” når du melder dig til, og så følger du det hold vi har i teorilokalerne på Græsted Stationsvej.

Hvordan er det at tage kørekort ? – kan du ikke fortælle om det?

Jo da! 🙂 Men inden du ringer for at spørge, så læs gerne vores udførlige beskrivelse om at tage kørekort hos os Så er du nemlig meget bedre rustet til at stille konkrete spørgsmål når du ringer til os 🙂

Hvad koster det at tage kørekort hos jer?

For at få dit kørekort, så skal du – som det absolutte minimum – igennem det lovpligtige stof (Lovpakke, Førstehjælp, Prøvegebyr og 1. køreprøve). Det koster i alt pt. 18.000 kr hos Smiley Køreskole. Desværre er det kun supertalenter og trafikgenier der kan klare sig uden ekstratimer. Dem er der kun ca. 2 % af, så regn med at du skal bruge ekstratimer.  Hvor mange er det umuligt for os at svare på her, men hvis du hører til gennemsnittet, så skal du bruge mellem 6 og 10 lektioner ekstra.  Bedre end det er super – mere end det er helt normalt.

Så svaret er 18.000 plus prisen for ekstralektioner (og ekstra køreprøver hvis du skulle dumpe 1. forsøg)

Hvad koster et kørekort hos os.

Behøver jeg førstehjælp?? – jeg så en gang en film hvor de udførte CPR – er det ikke godt nok?

Ja – du skal lære førstehjælp !!  🙂  – af 2 grunde.

1: fordi det er et lovpligtigt krav for at få kørekort i dag og

2 fordi det betyder at man er i stand til at hjælpe nødstedte i trafikken – og når man kan – så er man faktisk forpligtet!

Det er i visse tilfælde strafbart at undlade at hjælpe nødstedte personer. Det fremgår af straffelovens § 253, som lyder således:

Med bøde eller hæfte indtil 3 måneder straffes den, som, uagtet det var ham muligt uden særlig fare eller opofrelse for sig selv eller andre, undlader

  1. efter evne at hjælpe nogen, der er i øjensynlig livsfare, eller
  2. at træffe de foranstaltninger, som af omstændighederne kræves til redning af nogen tilsyneladende livløs, eller som er påbudt til omsorg for personer, der er ramt af skibbrud eller anden tilsvarende ulykke.

Der findes også en speciel bestemmelse om hjælp til tilskadekomne ved trafikulykker i færdselslovens § 9, stk. 1, som lyder således:

Trafikant, der med eller uden egen skyld bliver indblandet i et færdselsuheld, skal straks standse og i muligt omfang yde hjælp til tilskadekomne.

Når du har været til førstehjælp – så hører du til blandt de forpligtede. Dvs. – ganske langsomt er vi ved at forpligte alle billister i DK til at hjælpe hinanden – derfor skal du selvfølgelig også!

Kørelektioner, køreture, køretimer, dobbeltlektioner – hvad er forskellen?

Vi forstår godt at der er forvirring i begreberne.  Det er heller ikke helt let for os.   En lektion er et tidsinterval på 45 min.  Når du får en kørelektion, så har du modtaget 45 min undervisning.  Det er for de fleste det samme som en “køretime” men du har ikke kørt i en hel time. Du har kørt i 45 min.

Uanset om det hedder en køretime eller en kørelektion – så modtager du 45 minutters undervisning.

For at undgå for meget forvirring kalder de fleste kørelærere din undervisning for køreture. Så handler det nemlig ikke om hvorvidt du har kørt i 45 minutter eller en hel time.

En køretur kan både være en lektion på 45 minutter eller 2 lektioner på i alt 90 min. Langt de fleste ture vil være på 90 min. Det er det der kaldes for dobbelt-lektioner.

Uanset hvad – så sørg for at du ved om din køretur er 45 eller 90 min så du ved hvor længe du skal køre og hvad du bliver faktureret for hvis det er ekstralektioner ud over lovpakken.

Har jeg brug for ekstralektioner

Ja – det har du med 98-99% sandsynlighed!  For det er kun dem der har siddet på skødet af far i traktoren siden de var 5 eller kørt bil uden kørekort siden de var 14 der har en reel chance for at klare sig uden.  Selvfølgelig er der undtagelser – men der er så langt i mellem dem at vi roligt kan sige at “ja det skal du”

“Lovpakken” er designet til de bedste af de bedste. Der findes ikke mange Lionel Messi’er, Caroline Wosniacki’er, Michael Jordan’er eller Usain Bolt’er  i denne verden.  Så med mindre du ved at du er et uber-amazing-supertalent i den klasse – så regn med at skulle købe ekstralektioner.

Hvad koster et kørekort inkl ekstralektioner hos os.

Jeg vil ikke have fravær – kan jeg køre efter skoletid?

Du kan godt køre efter skoletid – hvis du gerne vil betale ca 75% mere for dit kørekort!

Hvis ALLE køretimerne inkl. manøvrebane OG glatbane OG Førstehjælp lå i din skoletid, så ville du få 3% fravær på et helt år. Men Manøvrebane, Glatbane og Førstehjælp ligger i weekender. Det betyder, at hvis du kører de rigtige køretimer i din skoletid – så får du max 1-1,5 % fravær ud af det.  Hvis du ikke kan tåle 1-1,5% fravær, så vent med at tage kørekort til du har bedre tid og mindre fravær for alt mulig andet!

Hvis du kører uden for skoletiden, så kører du i myldretiden eller i mørke eller når der ikke er nogen trafik. Ingen af delene lærer du nok af. Du skal køre i normal trafik for at blive god – dvs. mellem 7-14.30. Mellem 14.30 og 17.30 i Hillerød er det myldretid og vi spilder ikke dine penge på at holde i lang kø eller køre steder du ikke lærer noget af.

Gør op med dig selv, at når du begynder at tage kørekort, så er det dine 16 køretimer + ekstralektioner du prioriterer og så kør på de tidspunkter din kørelærer mener er bedst for dit forløb!

Jeg vil ikke tage fri fra arbejde for at køre – I skal køre når jeg har tid for det vil jeg have!

At være kørelærer er et job som alle andre. Det er ikke en sjov hobby eller en aftenskole-tjans. Vi har taget en ret svær uddannelse for at få lov til at have ansvar for din og andres sikkerhed!

Alle der kører fuldtid har uger på over 40 timer, og typisk arbejder vi fra 07 om morgenen til kl 19.30 hvor teorien slutter. Nogle endda senere. Ligesom alle andre har vi familier og børn (og måske endda et liv ved siden af) som vi også gerne vil se en gang i mellem. Vi er – tro det hvem der kan – helt almindelige mennesker 🙂 🙂

Alle kørelærere i branchen prøver altid at være 110% fleksible, men det skal ikke ske på bekostning af vores familier eller din sikkerhed fordi din kørelærer er udmattet! At stille sig op og forlange at kørelæreren skal tage tid fra sin familie eller sin fritid fordi man selv har valgt at tage kørekort på et tidspunkt i sit liv, hvor man ikke kan/vil være fleksibel overhovedet – det er ikke rimeligt og vil ikke blive efterkommet.

Hvis du ikke kan se det rimelige i det, så vælg en køreskole der reklamerer med skæve arbejdstider, for så er det sådan en skole der passer bedst til dig!

Jeg vil hellere hentes end at mødes på Smileys Parkeringsplads

Det kan vi da godt forstå – hvem vil ikke hellere hentes og bringes 🙂 Men en kørelektion på 45 min. koster 575 kr. så hvis vi skal bruge 15-25 min. på at hente dig et eller andet sted – så bliver din køretime bare 250-350 kr dyrere. Samtidig spilder du tilsvarende 15-25 min af din egen køretime på at køre steder hvor du ikke lærer det samme som hvis vi var startet på Smileys parkeringsplads, så det koster dig altså 500-700 kr ekstra hver gang.

Det er en meget meget!! dyr køretime hvis du spørger os 🙂 derfor mødes alle på Smileys Parkeringsplads med mindre andet er aftalt med kørelæreren. Se adresser for undervisning

Alle mine venner siger de bestod på lovpakken!!!!

Uden at beskylde dine venner for at pynte på sandheden – så er det meget usandsynligt. ISÆR hvis flere af dem påstår det samme.  Med mindre dine venner har en kopi af den logbog de gik til køreprøve med – så kan du rolig regne med at de ikke husker helt rigtigt.  Det lyder rigtig godt at kunne prale med det – men når under 5% af vores elever klarer den på lovpakken, hvad er så sandsynligheden for at flere af dine venner hører til i den gruppe ?

Må jeg betale af flere omgange?

Ja det må du godt. Men vi har ret skrappe regler for det. Det koster dig 500,- kr ekstra pr rate og du mister muligheden for alle de ekstra rabatter vi tilbyder. Se Betaling af flere omgange

Jeg har førstehjælp i forvejen – skal jeg tage det igen?

Med mindre du har taget den variant af førstehjælp der hedder “FÆRDSELSRELATERET FØRSTEHJÆLP” og du har gjort det inden for de sidste 12 måneder – så skal du tage kurset igen.

Hvornår udløber min lægeerklæring?

Når du skal tage kørekort skal du aflevere din lægeerklæring til teori så hurtigt du overhovedet kan. Reglerne er, at den ikke må være mere end 3 md. gammel når køreskolen skal tilmelde den sammen med din ansøgning om kørekort på Borgerservice, og den må ikke være mere end 15 md. gammel den dag du består dit kørekort!

Min læge siger jeg gerne må køre uden sele

Jamen det er da godt for dig. Det må du ikke hos os for vi lægger ikke hverken bil eller samvittighed til det. Hvis du vil køre uden sele, så finder du en køreskole der tænker mere på dine penge end på din sikkerhed. Så enkelt er det!

Jeg vil gerne skifte kørelærer – hvordan gør jeg?

Vi har rigtig mange der spørger om de må skifte over til vores køreskole, så vi har skrevet en vejledning i at skifte kørelærer

Mine forældre siger / vil gerne have / synes …….

Du har valgt at tage kørekort. Du synes du er voksen nok til at håndtere det ansvar!  Hvis du er voksen nok til at tage et kørekort og have ansvar for andre menneskers liv og helbred – så er du også voksen nok til at træffe beslutninger og styre din egen kalender og beslutte om du skal have fravær eller ej!

Hos os er det eleven og kørelæreren der planlægger og tilrettelægger forløbet. Forældre er altid hjertelig velkommen til at få besked og være interesserede, engagerede og ringe for at stille spørgsmål – men det er kun eleven og læreren der planlægger sammen. Hvis dine forældre ringer for at planlægge din kalender på dine vegne, vil de få at vide at det er du voksen nok til at gøre selv.

Hvis man er gammel nok til at tage et kørekort er man også gammel nok til at planlægge sin tid uden at skulle spørge mor og far.

Skal jeg til køreprøve i en anden bil end den jeg har trænet i?

Nej så onde er der heldigvis ikke nogen der er 🙂 Du kører til prøve i den bil du har kørt i siden første time, så du kender bilen og der er ikke nogen overraskelser hvad det angår!