Pris på kørekort

Et kørekort er dyrt! Men kørekortet bliver hurtigt vanvittig dyrt, hvis du ikke ser dig for, så læs denne vejledning grundigt. Eller læs en tilsvarende vejledning på sikkertrafik – rådene er rimelig ens.

Det vigtigste at vide er, at der er 3 ting køreskoler/kørelærere kan tjene penge på. Lovpakke, ekstra lektioner eller forringet service. Husk: ingen arbejder gratis, så tabes der penge på lovpakken vindes det ind på ekstralektioner eller ringere service.

En virkelig billig lovpakke vil derfor som regel betyde en af to ting:

  • Dårlig service som fx. store forsinkelser på prøver eller dårlig kommunikation fra kørelæreren
  • Uforholdsmæssigt mange ekstralektioner og høj dumpeprocent (Læs om dumpeprocenter her)

Det er klasse-eksemplet på at du får hvad du betaler for.

“gode” tilbud på kørekort 🙁

Der er 2 typer fælder du virkelig skal passe på hvis du prøver at finde et godt “tilbud på kørekort”:

Første fælde er køreskoler med en vildt billig lovpakke. Det betyder ofte at fokus er på kvantitet og ikke kvalitet. Alt for mange elever pr. kørelærer giver ikke meget plads til den enkelte.

Der skal være plads til individuelle behov! Det er ikke fedt hvis din kørelærer ikke gider dig mere, når du er dumpet 1. gang.

Den anden fælde er køreskoler der reklamerer med en virkelig billig “stor pakke”/ “fuld pakke” der hverken er stor eller særlig fuld. Rabatter er en ting, men hvis køreskolen reklamerer med pakker der er er op til 1000 kr. billigere eller mere – så vær ekstra kritisk.

Mange køreskoler fjerner nemlig ting fra “fuld/stor pakke” for at virke billigere end de reelt er. Tingene står i stedet med småt og koster dig mange penge undervejs.

Nogle gemmer ekstraudgifterne bedre end andre så frem med lommeregneren.

Pris på kørekort, forstå hvad du betaler for, Smiley køreskole


Pris på kørekort – et regneeksempel

Hvis den samlede pris på kørekort er svær at gennemskue, så bliver det som regel dyrere for dig. Det skal være nemt! Her er vist et eksempel på hvad du skal medregne når du skal finde ud hvad dit kørekort mindst kommer til at koste på de forskellige køreskoler.  Alle disse ting skal være med i regnetsykket.

1 Lovpakke dvs. den undervisning du pr. lov skal modtage Mellem 11.000,- og 12.500,-
+ 2 Færdselsrelateret Førstehjælp Mellem 600,- og 800,-
+ 3 Stempelmærke (prøvegebyret – fast pris for nybegyndere – koster det mere er det ren fortjeneste til køreskolen) Kun 600,-
+ 4 En køreprøve (alt efter køreskolens pris) Mellem 800,- og 1.100,-
 –
Forvent en samlet pris på de 4 ting på Mellem 13.000 – 14.500,-

Lægeattest med pasfoto: Det kan køreskolen ikke hjælpe med men det bør være din eneste ekstra udgift på ca 500-600 kr i alt.


Kørekort pris – hvad er inkluderet?

Hvis der står andet eller mere end de 4 ting i regneeksemplet som fx “ubegrænset teori til bestået prøve” “evaluerende prøver”, “leje af baner”, “elevmapper”, ”lektionsplaner” eller andre kreative ting, så er det salgstrick for at lokke dig til at tro du får noget ekstra. Det gør du ikke! De ting hører automatisk med. Det er ikke en ekstra service til dig.  Vær kritisk!

Pris på kørekort, forstå hvad du betaler for, Smiley køreskole

Nogle skoler tager Administrationsgebyr/prøvebooking gebyr ect. på 200-500 kr. Husk at regne det med! Hvis ”Fuld pakke” er meget billigere end ovenstående regneeksempel skal du tænke dig om en ekstra gang!! Tro ikke blindt på gode tilbud. Husk hele tiden på hvordan køreskoler og kørelærere tjener penge!

Hos Smiley køreskole betyder “Fuld pakke” at du får dit kørekort, hvis du kan bestå teori og køreprøve i 1. forsøg, uden behov for ekstra lektioner. Så koster dit kørekort præcis 14.000 + lægeattesten.

“All Inclusive” pakken er “Fuld pakke” + det antal ekstralektioner vi pr erfaring ved at ca 95% af alle elever kan bestå med. Smiley Køreskole kan selvfølgelig ikke give 100% beståelse garanti på ”All Inclusive” pakken, men hvis du har købt denne pakke og har behov for flere lektioner end det, så matcher vi de 75 kr. rabat per lektion, på alle øvrige ekstralektioner.

Klik her for at se vores pakker og tag gerne kontakt for at høre nærmere.